Tips och tricks när du behöver flytthjälp i Uppsala

Det kan vara en ganska så utmanande upplevelse att flytta även om det är en härlig känsla när du väl är på plats i ditt nya hem. För att du ska kunna göra det enklare för dig, så är det en god idé att läsa våra tips och tricks för en enklare flytt. Vårt allra första tips är just att fundera på att anlita flytthjälp i Uppsala, via en flyttfirma. En flytt går då så mycket snabbare och enklare än om du ska göra den själv med hjälp av vänner och en hyrd kärra eller lastbil.

Viktigt att planera din flytt

Oavsett om du väljer att anlita flytthjälp i Uppsala via flyttfirma eller med vänner så är en bra planering a och o inför en flytt. Det kan vara bra om du ser till att skriva en att göra lista. Denna lista kan då innehålla alla de saker du ska göra och alla de saker som kommer att ske. Det från dagen du har bestämt du ska flytta tills att du är på plats i ditt nya hem. Det kan handla om allt från att skaffa flyttkartonger till att packa till att säga upp avtal och boka flyttstädning.

Vad kostar det att flytta?

Det kan vara bra att budgetera din flytt och fundera på vad det kommer att kosta dig. Vad det kommer att kosta har att göra med saker som om du väljer att boka in flytthjälp eller städhjälp så väl som det har att göra med om du vill passa på att köpa nya saker till hemmet när du ändå flyttar.

Viktiga saker du inte får glömma

Det finns en del saker du bör se till att göra i god tid inför flytten så att du inte missar det. Till exempel ska du se till att göra en adressändring och eventuellt beställa eftersändning av posten. Du bör även kolla på ditt elavtal, om det går att flytta med eller om det är ett måste att säga upp det och sedan teckna ett nytt. Samma sak gäller med bredband och telefon. Dessa abonnemang går ibland att flytta med, ibland måste de sägas upp och tecknas nytt. Kolla även med ditt försäkringsbolag så att du får med dig din hemförsäkring till ditt nya hem. Har du ingen försäkring se då till så att du tecknar en!

Packa i god tid

Om du inte låter flyttfirman packa utan gör det själv, se till så att du har gott om tid på dig. Börja gärna med att rensa ut det du inte ska ha med. Du kan göra högar med saker att slänga, skänka och sälja. Se till att även ha gott om flyttlådor samt att du märker upp dem vad de innehåller eller vilket rum de ska till på flyttdagen. Packa saker du kommer behöva första dagen i ditt nya hem separat, så att du enkelt kan hitta dem under tiden du ska packa upp resten. Det kan vara toalettartiklar, kaffebryggare med mera.