De olika byggklossarna inom en domän

För att ta dig in på en sida öppnar du oftast upp din webbläsare och skriver in en webbadress i adressfältet. Det är just den här adressen som utgör en hemsidas domän. Du som vill skapa din egen sida ska därför fundera ett tag kring vilka sorts billiga domäner som speglar det budskapet som du vill förmedla. Vill du ta fram en faktasida, guider, en blogg eller möjligtvis en online butik? Oavsett vad är det dags att hitta en billig domänleverantör här och välja ut ett bra domännamn.

Vad en fullständig domän består av

Om du har efterforskat lite kring köp av billiga domäner är det mycket möjligt att du har stött på tre särskilda ord: toppdomän, subdomän och domännamn. Det kan vara bra att veta vad detta betyder för att lättare ta ett beslut kring vilken domän som blir rätt för dig. Låt oss ta exemplet www.twitter.com. I den här domänen är det www som utgör subdomänen, twitter är själva domännamnet och .com är toppdomänen.

Då du väljer ut billiga domäner bestämmer du själv vad både toppdomänen och domännamnet ska vara. Det är viktigt att du tänker till noga så att du verkligen får en domän som lockar till sig kunder och inte skrämmer bort besökare. Med detta sagt, vad är det du bör undvika och hur ska ett bra domännamn se ut?

Ett fördelaktigt domännamn

Se till så att det namnet du använder dig av är relevant. Med andra ord ska det spegla ditt varumärke eller det budskapet som du vill förmedla. Namnet ska göra det klart och tydligt för besökare vilken sorts sida de ger sig in på och vilket innehåll de kan förvänta sig. Om sajten exempelvis är en blogg kan det vara bra om domännamnet innehåller ordet ”blogg” medan en sida som erbjuder guider bör ha ordet ”guide” i namnet.

Vad du ska hålla dig borta från är domännamn som är mycket långa och svåra att komma ihåg. Om du har en idé gällande vilket domännamn som du anser passa, säg adressen ut högt för att ta reda på huruvida det är enkelt eller svårt att berätta om adressen för andra. Billiga domäner med ett bra domännamn ska som sagt både vara lätta att skriva in i adressfältet och att förmedla till andra personer muntligt. Då ser du till så att så många som möjligt hittar din sida.